thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

2 llitry zupy

  • 400 g dyni obranej i pokrojonej w kawałki
  • 50 g cebuli zwyczajnej
  • 1 serek topiony z ziołami
  • 1 płaskich łyżeczek gałki muszkatołowej
  • 2 kostki rosołku z kury
  • 250 g mleka kokosowego
  • 25 g oliwy z oliwek
  • oliwa z pestek dyni
  • 1 gałązek swiezej kolendry
  • 100 g pestek z dyni - prażonych
  • 400 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę rozdrobnić w TM (3 s, Obr. 5) dodać oliwę, zeszklić cebulkę. (120 stopni na 1.5 min)

    Dodać dynię, serek topiony, gałkę muszkatołową, kostki rosołowe, kolendrę – rozdrobnić 30 s, Obr. 10.

    Dolać 400 g wody – gotować 12 min, Obr. 2

    W czasie gotowania uprażyć pestki z dyni (patelnia teflonowa, bez tłuszczu)

    Pod koniec gotowania dodać mleko kokosowe, pozostawić do zagotowania, w razie potrzeby zagęścić mąką z ryżu (zrobioną w TM).

    Podawać z prażonymi pestkami i odrobiną oliwy z pestek dyni.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z dyni

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?