thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 15/07/13
zmieniono dnia: 16/07/13

Składniki

  • 3-5 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3-4 czubatych łyżek cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka mąki ziemniacznej
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • 3 czubate łyżki śmietany kwaśnej lub słodkiej wg uznania
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 500 gramów wiśnie bez pestek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wiśnie wkładamy do naczynia miksujacego, dodajemy sok z cytryny, cynamon, cukier

  2. Dolewamy 1/2 szklanki wody, 8,5 min, 90stopni, obr 1.

    Osoby lubiace bardziej łagodny posmak wiśni-moga wydużyć czas gotowania do 10-11 minut.

  3. Miksujemy 30sek, obroty 6-8

  4. Maki dokładnie mieszamy z pozostała częścia wody i wlewamy do zupy. Dodajemy goździki. Gotujemy 4,5 minuty, 90 stopni, obroty 2. Za pomoca kopystki przelewamy  zupę na talerze.

  5. Zupę można jeść na ciepło lub zimno -z makaronem lub ryżem ub bez dodatków. Dekorujemy gęsta śmietana. Smacznego!tmrc_emoticons.)

Porady

W zależności od rodzaju, smaku wiśni można więcej posłodzić i dodać więcej śmietany. JA często używam maślanki po zrobieniu masła. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa/chłodnik z wiśni

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?