- TM 31
Składniki
zupę
- 100 g śmietany kwaśnej 18%
- 240 g liści botwinki
- 800 g wody
- 1/2-1 łyżeczki soli, do smaku
- 2 szczypty pieprzu
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
- 200 g ziemniaków, obrane pokrojone w kostkę
- 130 g buraków, obrane pokrojone na kawałki, mogą być te z botwinki
- 340 g warzyw(marchew, pietruszka,seler,por), obrane pokrojone w kawałki
- jaja ugotowane na twardo
- koper, pietruszka, szczypiorek, jeśli lubimy zieleninę :-)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego wkładamy warzywa, buraki i siekamy 5 sek./obr.5.
2.Dodajemy ziemniaki, koncentrat bulionu, przyprawy, wodę i gotujemy 15 min./100stopni/"Obroty wsteczne" /obr.1.
3. Dodajemy liście botwinki i śmietanę i gotujemy 10 min./90 stopni/"Obroty wsteczne" /obr.1.
4. Doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posypujemy zieleniną.
SMACZNEGO!!!
zupy
Porady
Do zupy można również dodać mięsko-pokrjoną w kostkę pierś z kurczaka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Najsmacznijszy przepis na zupę botwinkową.
Super przepis! Mam w ogródku buraczki i wykorzystałam ten przepis. Nie mieszkam w Polsce, poczęstowała sąsiadów którzy nie znają zupy z buraczków. Wszyscy, włącznie z moim mężem byli zachwyceni. Pozdawiam 😊👍
Przepis super. Ja na koniec dodaje sok z cytryny
Bardzo smaczna zupa.
dla nas musze ja mocniej doprawic i dodaje zdecydowanie wiecej botwinki, ale my lubimy geste lisciaste zupy
Bardzo smaczna
Bardzo dobra zupka, na pewno jeszcze zrobię
Super zupka.Polecam.
IDEALNA - pomijając fakt że przesoliłam
Jak w komentarzach poniżej. Więcej warzyw, liść laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny, sporo koperku i natki w ostatniej fazie gotowania i jest 👌
Rewelacja!trochę jak dla nas trzeba mocniej doprawic😊ziemniaków może być śmiało więcej czy innych warzyw😊😊ja synkowi 2 letniemu miksuje na krem i też pycha. Wg jako krem też inaczej inaczej smakuje , także polecam jako inną formę☺
Are you sure to delete this comment ?