thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

zupę

  • 100 g śmietany kwaśnej 18%
  • 240 g liści botwinki
  • 800 g wody
  • 1/2-1 łyżeczki soli, do smaku
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
  • 200 g ziemniaków, obrane pokrojone w kostkę
  • 130 g buraków, obrane pokrojone na kawałki, mogą być te z botwinki
  • 340 g warzyw(marchew, pietruszka,seler,por), obrane pokrojone w kawałki
  • jaja ugotowane na twardo
  • koper, pietruszka, szczypiorek, jeśli lubimy zieleninę :-)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    zupy
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy warzywa, buraki i siekamy 5 sek./obr.5.

    2.Dodajemy ziemniaki, koncentrat bulionu, przyprawy, wodę i gotujemy 15 min./100stopni/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1.

    3. Dodajemy liście botwinki i śmietanę i gotujemy 10 min./90 stopni/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1.

    4. Doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posypujemy zieleniną.

    SMACZNEGO!!!

Porady

Do zupy można również dodać mięsko-pokrjoną w kostkę pierś z kurczaka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa "botwinka"

Wydrukuj:

Komentarze