- TM 5
Składniki
Składniki
- 50 gramów suszonych grzybów
- 150 gramów włoszczyzny, (po 1 marchewce, pietruszce i ćwiartka selera)
- 2 litry wody, (woda z moczonych grzybów + woda )
- sól, pieprz
- 50-100 gramów makaronu kokardki lub łazanki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Grzyby moczymy 1 h w wodzie (staramy się zalać wodą grzyby).
Włoszczyznę kroimy na talarki lub w kostkę.
Wkładamy razem z grzybami do koszyczka.Zalewamy Wodą z moczonych grzybów, uzupełnić aby było 2l.
Wszystko gotujemy 20 min/temp. 100*/obr. poz. 2
Dodajemy makaron gotujemy 6 min/temp. 100/ obr.wsteczne
SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?