Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
WOJSKOWA ZUPA CEBULOWA
- 500 g cebuli, pokrojona na ćwiartki
- 50 g smalcu
- 50 g mąki pszennej
- 200 g zimnego mleka
- 700 g wody ciepłej
- 1 żółtko
- 10 g soli
- 1 g pieprzu, mielonego
GRZANKI
- 200 g chleba, kromki cieńko pokrojone
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlać mleko i żółtko 3s./obr.10
Przelać do innego naczynia i odstawić do lodówki.
2. Do czystego i suchego naczynia dajemy smalec 1min./VAROMA/obr.1
3. Dodajemy cebulę 5-6s./obr.4 kopystką zgarnąć na dno naczynia.
4. Dusimy 10min./VAROMA./obr."Obroty wsteczne" 1
5. Dodajemy mąkę 10s./obr."Obroty wsteczne" 2
6. Dodajemy wodę, sól i pieprz
10min./100C/obr."Obroty wsteczne" 1
7. W czasie gotowania zupy zapiekamy w piekarniku grzanki 5-10min. 180C ( do zrumienienia)
8.Do zupy dodajemy wcześniej przygotowane i odstawione mleko z żółtkiem
3,5min./100C/obr"Obroty wsteczne" 1
9. Zupę podajemy z grzankami na gorąco.
ZUPA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?