- TM 31
Składniki
- 2 Garscie fasolki cukrowej, (Opcjonalnie)
- Bazylia i Kolendra, (Opcjonalnie)
- 20 gramów sosu rybnego
- sok z 1 limonki
- 500 gramów kurczaka, Pokrojonego w kostke
- 1 łyżki cukru brązowego
- 800 gramów mleczka kokosowego
- 1 gałązki trawy cytrynowej
- 6 Swiezych lisci limonki kaffir
- 1 chilli
- 3 centymetry świeżego imbiru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Wrzuc imbir i chilli do miski TM - zmiel 3 sek pr 7. Zgarnij kopystka ze scianek
2. Dodaj mleczko, sos rybny, cukier, liscie limonki kaffir i biala czesc trawy cytrynowej (pokrojona na 0.5cm kawalki) Gotuj 10 min/100st/"Obroty wsteczne" / pr 1.
3. Dodaj pokrojonego w kostke kurczaka gotuj 7min/100st/"Obroty wsteczne" "Mieszanie" (Jesli dodajesz fasolke -dodaj 2-3min przed koncem gotowania)
4. Przed podaniem dodaj sok z limonki -wymieszaj 3-4sek/ "Obroty wsteczne" "Mieszanie"
Podawaj z ryzem i poszatkowanymi liscmi bazyli i kolendry.
Kolejny uzalezniajacy przepis w mojej kolekcji!
Jesli lubisz smaki Azjatyckiej kuchni -to uzaleznisz sie od tej zupy!
Smacznego!
Porady
Przepis zaadoptowany z Australijskiej strony TM:
//www.recipecommunity.com.au/soups-recipes/thai-chicken-and-coconut-soup/16916
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze