- TM 31
Składniki
Baza
- 40 gramów oleju
- 20 gramów wiórków kokosowych
- 75 gramów migdalów
- 75 gramów Orzeszkow macadamia
Ciasto
- 150 gramów truskawek
- 20 gramów Wody -wrzatku
- 1/2 łyżeczki żelatyny
- 150 gramów śmietanki
- 1 łyżeczki Olejku Vaniliowego lub pasty vaniliowej
- 250 gramów Serka Philadelphia
- 100 gramów Bialej czekolady
- 50 gramów cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Rozgrzej piekarnik 180 stopni, wyloz mala tortownice papierem lub nasmaruj maslem
2. Wrzuc wszystkie skladniki bazy do miski TM -zmiksuj 10-20 sek pr 6 -do polaczenia wszystkich skladnikow
3. Przeloz na tortownice - rozloz rownomiernie i docisnij do dna
4. Piec 10min -do zabrazowienia
(Mozesz tez przeskoczyc pieczenie -i wrzucic tortownice do zamrazalki i przystapic do robienia masy)
1. Wsyp cukier do miski TM -zmiel 10 sek pr 9. Wygarnij i ODSTAW na bok
2. Wrzuc biala czekoalde i rozpusc 4min 50 st pr 3
3. Dodaj serek, cukier, vanilie -zmiksuj pr 6, 10 sek.
4. Zgarnij brzegi -dodaj smietanke wymieszaj 10 sek, pr 5. Zgarnij scianki zmiksuj ponownie 3-5 sek, pr 5
5. Rozpusc zelatyne we wrzatku -dodaj do masy -zmiksuj 5 sek, pr 5
6. Dodaj truskawki -zmiksuj 10 sek, pr 5
7. Wlej do tortownicy na uprzednio zrobiona baze. Wloz do lodowki na min 10-12 godz.
Baza
Ciasto
Porady
Mozna podwoic przepis i uzyc wiekszej tortownicy.
Przepis jest zaadoptowany z Australijskiej strony TM i cieszy sie ogromna popularnoscia
//www.recipecommunity.com.au/baking-sweet-recipes/strawberry-white-chocolate-cheesecake-gluten-free/109707
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze