thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 11/17/10
zmieniono dnia: 11/29/11

Składniki

  • 1000 g pomidorów, czerwonych, bardzo dojrzałych
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g zielonej papryki
  • 40 g cebuli
  • 100 g ogórków, częściowo obranych
  • 30 g octu, lub niewielka ilość do smaku
  • sól do smaku
  • 50 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 100 g kostek lodu, or 200 g wody, zimnej, przegotowanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, z wyjątkiem oliwy i wody, rozdrobnić 30 s/obr. 5, następnie wymieszać 2 s/obr. 10.
    2. Dodać oliwę z oliwek i wymieszać 1 s/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /obr. Turbo.
    3. Dodać kostki lodu lub zimną wodę. Zimną zupę podawać w miseczkach.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gazpacho z Andaluzji

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 10, 2019 at 14:06

    wuka:

  • kwietnia 3, 2018 at 15:20











    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w...


    Zgłoszony przez WiolkaESP na lipca 17, 2017 at 16:00.





    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam

  • lipca 17, 2017 at 16:00

    Zwykły przecier pomidorowy chłopie to ty sobie w sklepie kup. A dodawanie Bazyli do gazpacho to zwykła profanacja. Przepis jak najbardziej super. Ja daję 70 g.ogórka i dwa ząbki czosnku,pieprz. A reszta jak w przepisie u pani. Mieszkam w Hiszpanii to mogę potwierdzić że gazpacho to najlepszy chłodnik na świecie. A jeśli chcemy to zjeść jako pierwsze danie wystarczy pokroić paprykę czerwona,ogórek i ugotowane jajko w kosteczkę i przed samym podaniem wsypać d0 miseczki z gazpacho. I oczywiście grzanki. Mniam

  • października 13, 2016 at 06:25
    3.0

    Takie sobie, w sumie nic specjalnego

  • września 25, 2016 at 15:10
    3.0

    Bez rewelacji.troche smakuje jak zimny przecier pomidorowy. Dodałem listki Brazylii i trochę papryki suszonej odrobine cukru i pieprzu i jest lepiej

  • września 10, 2013 at 19:21
    4.0

    Jest ok tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19>

  • czerwca 8, 2011 at 16:24
    5.0

    Pyszne! tmrc_emoticons.)

    Nie przeceniaj swojej roli w historii swiata  Wink

Are you sure to delete this comment ?