
Składniki
zupa:
- 300 g świeżego dorsza
- 1 kostka rosołowa
- 300 g mrożonych warzyw
- 700 g wody
dodatki:
- natka pietruszki świeża
- 100 g śmietana 18% lub jogurt naturalny
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wlać wodę, dodać kostkę rosołową i mrożone warzywa.
2. Do przystawki Varoma włożyć pokawałkowaną świeżą rybę i nałożyć na
"Blokada naczynia miksującego" .
3. Gotować 20 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr.1
4. Dodać śmietanę lub jogurt naturalny, gotować 1 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr.1
5. Zupę przelać do głębokich talerzy, dodać kawałki ugotowanej na parze ryby i posypać zieloną pietruszką.
SMACZNEGO
Zupa rybna
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zupka świetna, smak super. Ja robiłam ze świeżego leszcza i surowych warzyw. Podawałam z makaronem wstążki. Wszyscy się zajadali.
Zrobiłam dla mego dziecięcia. Zupka bardzo dobra, polecam
Pyszna zupka
nie tylko dla dwojga
Dziękuję za szybką odpowiedż, jutro wypróbuję przepis
Ups ... pomyłka z mrożonką, oczywiście 300 gram
Dziękuję za spostrzegawczość. Śmietanę lub jogurt dodaję tak jak napisałam w punkcie 4. Pozdrawiam 
Tylko 30 gram mrożonej włoszczyzny do zupy??? Kiedy dodajesz przyprawy i śmietanę ?? Pozdrawiam