- TM 31
Składniki
cebula
- 0,5 całej cebuli
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1-2 łyżeczki soku z cytryny.
- 6-7 sztuk czarnych oliwek
- szczypta soli i pieprzu do smaku
- 2 czubatych łyżek majonezu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
w naczyniu miksującym rozdrobnić cebulę bez czasu obroty 6-8, kopystką zgarnąć cebulę ze ścianek .Odsączonego tuńczyka włożyć do naczynia,dodać majonez i,sok z cytryny i oliwki. Zmiksować na pastę czas ok.30s/obr.5. Schłodzić w lodówce do czasu podania.
Porady
Pastę można dosmaczyć wg.upodobań,mniej słoną lub bardziej pieprzną.Więcej soku z cytryny lub mniej, to samo z majonezem.Majonez powinien być gęsty.Jeżeli pasta jest za gęsta można dodać trochę jogurtu naturalnego ( ale nie gęstego). Miksyjąc wszystkie składniki dłużej można uzyskać mus, który możemy wyciskać przez rękaw cukierniczy np.dekorując jajka,lub na tartinki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze