thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
  • TM 5
przez wojot
opublikowany: 02/18/23
zmieniono dnia: 02/18/23

Składniki

Pasta jajeczna jogurtowa

  • 10 jajek na twardo
  • 150 g cebuli
  • 150 g sera żółtego
  • 1 pęczków cebula dymka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu białego, mielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PASTA JAJECZNA JOGURTOWA
  1. Do naczynia miksującego włożyć 10 ugotowanych i obranych ze skorupki jajek na twardo, Miksowanie"Miksowanie" 3 sek/obr. 4 następnie przełożyć do miski

  2. Do naczynia miksującego włożyć pęczek cebulki dymki, 150g cebuli przekrojonej na pół, 4 sek/obr. 5 następnie zgarnąć kopystką, 2 sek/obr. 5 następnie przełożyć do miski z posiekanymi jajkami

  3. Do naczynia miksującego włożyć 150g sera żóltego pokrojonego w kostkę, 6 sek/obr. 7

  4. Do naczynia miksującego dodać posiekane jajka, cebulę i cebulkę dymkę

  5. Dodać 2 łyżki majonezu i 150g jogurtu naturalnego

  6. Dodać 1,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego i 0,5 łyżeczki pieprzu białego mielonego

  7. Całość wymieszać 1 min/obr. 3

  8. Odstawić do lodówki na 1 godz.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta jajeczna jogurtowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?