Składniki
chrzan-baza
- 400 g chrzan pokrojony na kawłki 3cm
- 55 g cukru
- 10 g soli
- sok z 1 cytryny
- 1 szklanka wody
chrzan jajeczno-śmietanowy
- 2 jaja kurze, ugotowane na twardo
- 40 g kwaśnej śmietany, 18%
- 40 g majonezu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Chrzan w kawałkach, cukier, sól, sok z cytryny i wodę rozdrabniamy razem 60sek / obr 6-9 przy użyciu kopystki. Przekładamy do innego naczynia bądź słoiczków.
2 . do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy jajka, rozdrabniamy 4sek /obr.5
3. zakładamy motylek, dodajemy śmietanę i majonez i ucieramy 15sek/obr.3
4. Dowszystkiego dodajemy 200 g (połowę ) chrzanu-bazy i mieszamy 4sek / obr.2
5. Reszte chrzanu -bazy możemy połączyć z ugotowanym i rozdrobnionym czerwonym buraczkiem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?