Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/10/12
zmieniono dnia: 15/10/12

Składniki

  • 50 g cebuli
  • 150 g pieczarek, pokrojonych na połówki
  • 40 g masła, rozpuszczonego
  • 400 g wody
  • 1 kostka grzybowa
  • 40 g mąki
  • 1 MT śmietany, słodkiej
  • 1/2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 2 szczypty pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć cebulę, posiekać - 4s / obr. 6.

  2.  Kopystką zgarnąć cebulę na dno naczynia. Włożyć pieczarki, rozdrobnić - 5s / obr. 4.

  3. Założyć motylek, wlać masło, dusić 4 min / 90*C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 1.

  4. Dodać pozostałe składniki, gotować 8 min / 100*C / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 1.

Porady

1. W kroku 4, po kilku sekundach zwiększyć obroty do poz. 2 w celu rozbicia grudek mąki, po 30s ponownie ustawić obr. 1.

2. Do kroku 4 można dodać łyżkę soku z cytryny w celu uzyskania jaśniejszego koloru sosu.

PS: Przepis dostosowany z książki "Dobre gotowanie".

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos pieczarkowy

Wydrukuj:

Komentarze