thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 07/10/13
zmieniono dnia: 12/09/14

Składniki

pesto z selera

Pesto z selera

  • 45 ząbków czosnku
  • 200 g naci z selera
  • oliwa z oliwek extra vergine

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pesto z selera
  1. Do naczynia miksującego włożyc czosnek. Zmiksować 5s / obr. 5-6. Dodać nać z selera pokrojoną. Miksować 10-15s / obr. 4. Otworzyć pokrywę, zebrać ze ścianek utartą nać selera. Następnie włączyć naczynie miksujące 5-8s /obr. 6-7.

    Utarty seler z czosnkiem uciskamy w słoiczku i zalewamy oliwą z oliwek.

Porady

Takie pesto można trzymać w lodówce i dodawac do sosów, zup, pizzy.

Można też zrobić takie pesto z pietruszki tmrc_emoticons.)

[[wysiwyg_imageupload:1613:]]

 

 

 

 

 

Jest to dobry sposób na zachowanie świerzosci ziół z ogrodu. Ja już mam sporo zamrożonych w pojemnikach, a teraz zrobiłam takie prsto z naci selera i pietruszki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pesto z selera

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 8, 2013 at 15:11

    Ja przechowuję około 1 miesiąca. Zazwyczaj w takim tempie je zużywam tmrc_emoticons.)

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • października 8, 2013 at 00:38

    Agatko, a jak długo przechowujesz takie pesto w lodówce?  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • października 7, 2013 at 19:20

    Samo zdrowie - dziękuję za przepisLove" alt="Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width="19" height="19">

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

Are you sure to delete this comment ?