![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/0z1bundb-f2726-703461-cfcd2-3npusqwz/1b7a6cdf-fe71-476b-a2b4-9ac82a9ded3a/main/przecier-pomidorowy.jpg)
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
- 1 cebula, przekrojona na pól lub ćwiartki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 g pomidorów, pokrojonych , najlepiej odmiana LIMA, nie obierać ze skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę, rozdrobnić 5 sek/ obr.8.
2. Gotować 30 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr1. Zamiast miarki, na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek do gotowania.
3.Zdjąć koszyczek, przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier, założyć miarkę , miksować 10sek/obr.10
4. Przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
S M A C Z N E G O
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis szybki i łatwy. Smak mi odpowiada. Doskonały na przerobienie reszty pomidorów ze szklarni. Polecam
Bat:
Nie ma czegoś jak 1/2 czubatej łyżki , Varoma mocno buzuje więc 105 st. wystarczy
Marzena.swiecka: proszę zamiast koszyka położyć na pokrywę dolną część Varomy.
Witam,
czemu mi za każdym razem kipi ?
Może komuś pomogę
podpowiedzią :
"Obroty wsteczne"
rozdrabniam 1kg pomodorów i 1 dużą cebulę 10s/obr.8
Gotuję pulpę 32 min/Varoma/0broty 1/
potem dodaję 1/2 czubatej łyżecki soli i tyle samo cukru.
Miksuję 30s/obr.10
Dla mnie konsystencja gęstsza
Rewelacja! Przecier wyszedł gęsty i aromatyczny. Sprzedałam już przepis dalej i kolejni użytkownicy też bardzo zadowoleni
Super baza do zup, sosów i do pizzy
Zrobiłam
i już zapisałam do swoich kolekcji
jest ok
Dobry sposób na przerobienie sporej ilości pomidorów. Przecier z tego przepisu wychodzi dobry
Z podanej ilości otrzymałam 3 średnie słoiki. Polecam.
Bat:ok
Ok, dziękuję. Będę robić.
Are you sure to delete this comment ?