Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
- 1 cebula, przekrojona na pól lub ćwiartki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 g pomidorów, pokrojonych , najlepiej odmiana LIMA, nie obierać ze skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę, rozdrobnić 5 sek/ obr.8.
2. Gotować 30 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr1. Zamiast miarki, na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek do gotowania.
3.Zdjąć koszyczek, przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier, założyć miarkę , miksować 10sek/obr.10
4. Przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem.
S M A C Z N E G O
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
super przepis na przecier
Przepyszności.Jadę po więcej pomidorów.
Przepis szybki i łatwy. Smak mi odpowiada. Doskonały na przerobienie reszty pomidorów ze szklarni. Polecam
Bat:
Nie ma czegoś jak 1/2 czubatej łyżki , Varoma mocno buzuje więc 105 st. wystarczy
Marzena.swiecka: proszę zamiast koszyka położyć na pokrywę dolną część Varomy.
Witam,
czemu mi za każdym razem kipi ?
Może komuś pomogę podpowiedzią :
rozdrabniam 1kg pomodorów i 1 dużą cebulę 10s/obr.8
Gotuję pulpę 32 min/Varoma/0broty 1/"Obroty wsteczne"
potem dodaję 1/2 czubatej łyżecki soli i tyle samo cukru.
Miksuję 30s/obr.10
Dla mnie konsystencja gęstsza
Rewelacja! Przecier wyszedł gęsty i aromatyczny. Sprzedałam już przepis dalej i kolejni użytkownicy też bardzo zadowoleni Super baza do zup, sosów i do pizzy
Zrobiłam i już zapisałam do swoich kolekcji
jest ok
Are you sure to delete this comment ?