thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

24 porcje

  • 1kg ser

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sernika
  1.  Na początek przygotować cukier puder.Do suchego naczynia miksujacego wsypać 250 g cukru , zemleć na puder 20 s/obr 10. Składniki: Ciasto kruche:240g maki, 160g masła, 70g cukru, 2 żółtka. Wszystkie składniki w podanej kolejności włożyć doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić 1 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .Wyjąć ciasto na matę lub stolnicę,lekko zagieść(pozlepiać).Włożyć do lodówki na 30 min. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Masa serowa: 1kg twarogu(półtłusty, 130 ml śmietanki 30%, 4 jaja, 250g cukru pudru, 4 łyżeczki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 łyżeczka cukru waniliowego,kilka kropel zapachu waniliowego do ciast. 3/4 ciasta rozwałkuj cienko i ułóż na blasze (najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia)o wymiarach ok. 40x24x6 cm. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz 12min.Przygotowanie masy serowej; wszystkie składniki w odanej kolejności włóż do naczynia miksującego, miksować 4min/obr.6. Nastepnie powstała masę wylać na ciasto. Na wierzchu ułóż kratkę z wałeczków zrobionych z pozostałej części ciasta.Kratkę posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 60 min. w temperaturze 180 stopni C.Smacznego!

     

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 10, 2013 at 20:38

    Dodam jeszcze bardzo ważną informację;

    Aby sernik NIE opadł, nie należy otwieraćpiekarnika podczas pieczenia oraz wyjmować upieczonego sernika od razu.Powinien pozostać tam jeszcze 25-30 minut. Cooking 7

  • lutego 10, 2013 at 20:36

    violatina@wp.pl

    Dodam jeszcze bardzo ważną informację;

    Aby sernik NIE opadł, nie należy otwieraćpiekarnika podczas pieczenia oraz wyjmować upieczonego sernika od razu.Powinien pozostać tam jeszcze 25-30 minut. Cooking 7