- TM 31
Składniki
- Ciasto kruche;
- 500 g mąki pszennej
- 250 g margaryny, o temp pokojowej
- 5 zółtek
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- Masa serowa;
- 1 kg białego sera półtłustego
- 2 ser, ki waniliowe Danio
- 2 jajka
- 1 budyń śmietankowy
- 120 g cukru pudru
- brzoskwinie z puszki pokrojone na ćwiartki
- Masa z białek;
- 5 białek, schłodzonych i lekko posolonych
- 200 g cukru pudru
- 1 budyń śmietankowy
- ew. migdały w płatkach do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto oprócz kakao wrzucić do naczynia miksującego,mieszać 40s obr 4,przełożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec 15 min w temp 180 stopni.Po wyjęciu z piekarnika posypać obficie kakao.
Do czystego naczynia miksującego włożyć motylek,oddzielić białka od żółtek,białka ubic 1min obr4, przełożyć białka do innego naczynia.Zdjąć motylek.Do naczynia miksującego wrzucić ser i mielić 1,5min obr 6.Do sera dodać pozostałe składniki oprócz białek,wymieszać 40s obr5 dodać białka i wymieszać obr"Obroty wsteczne" obr"Mieszanie" .Masę wylać na podpieczone ciasto posypane kakao.Na masie serowej ułożyć brzoskinie.Przygotować masę z białek.
Do suchego naczynia miksującego włożyć motylek,wlać białka i ubijać 4min obr .4.Pod koniec ubijania dodać cukier i budyń.Masę wylać na brzoskwinie.Posypać płatkami migdałów.Piec ok.50 min temp 180 stopni.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?