Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

CIASTO

  • 200 gramów cukru kryształu
  • 170 gramów mąki pszennej tortowej
  • 1 margaryna Kasia
  • 2 łyżeczki proszku do peczenia
  • 200 gramów suchego maku
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 szczypty soli
  • 7 białek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Margarynę roztopić i ostudzić- musi być rzadka.                             Cukier, mąkę, mak, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy wymieszać w osobnej misce.                                                                         Do suchego Zablokowany włożyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno 3- 4 min/obr 4                                                         Do suchej mieszanki dodać ostudzoną margarynę i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać ubite białka i delikatnie połączyć z masą.   Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę.                         PIEC 30- 40 min/170 st.C        

Porady

Ciasto jest fajne bo wykorzystujemy białka jajek, które nam zostały z innych ciast. 

Można zrobić inną wersję, tzn, zamiast maku można dodać wiórki kokosowe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PIEGUSEK

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: