Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 paczka biszkoptów
  • 2 galaretki różnokolorowe
  • 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego Gostyń
  • 500 ml przegotowanej gorącej wody
  • 6 łyżeczek cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Mleko podzielić na dwie części i zmrozić ok 30 min w zamrażalniku

    2. Biszkopty wyłożyć na blachę 

    3. Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody

    4. Założyć motylek, wlać jedną część mleka i dodatć 3 łyżeczki cukru, ubić na sztywno czas 4 min. obroty poz.4

    5. do ubitego mleka dodawać rozpuszczoną galaretkę

    6. gotową masę wylać na biszkopty

    7. tak samo postąpić z 2 częścią mleka i galaretki

     

     

    Można ozdobić polewą czekoladową, wiurkami kokosowymi itp. tmrc_emoticons.) 

     

     

     

     Smacznegotmrc_emoticons.) 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mleczna Pianka

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 12, 2019 at 17:07

    można użyć normalnnego mleka i po prostu dosłodzić je ?

  • stycznia 2, 2013 at 22:08

    DziekiLove Love Love  No i bedziemy kombinowac, w takim razie tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Cos trzeba wymyslictmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 2, 2013 at 22:00

    tmrc_emoticons.) puszka mleka to ok 533 g tmrc_emoticons.) a biszkoptów uzyłam tych twardszych pettit tmrc_emoticons.) ale można tez te mięciutkie, myśle że tutaj jest dowolnośćtmrc_emoticons.) przepis mam zamiar wykorzystać na 3 urodziny mojej siostrzenicy tmrc_emoticons.;) zobaczymy czy zasmakuje dzieciom tmrc_emoticons.) niestety przepisu na inne ptasie mleczko nie mam, czego bardzo żałuje bo uwielbiam ptasie mleczko tmrc_emoticons.) moze wspólnymi siłami jakoś dojdziemy jak to wykonać tmrc_emoticons.)

  • stycznia 2, 2013 at 21:52

    Dzieki za przepis EluBig Smile Big Smile  Powiedz mi, jakie te biszkopty maja byc, typu petit, czy miekkie ? I jaka duza jest puszka mleka, ile ml ? Bede musiala zobaczyc w sklepie polskim, w razie czego zamòwic. A nie masz czasem przepisu tez na biale ptasie mleczko i kakaowe ? tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Buziaki Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?