Składniki
- 60 gcałych orzechów
- 60 g całych migdalow
- 200 gcałych migdałów
- 250 g cukru
- 3 jaja
- 100 gmasła lub margaryny
- 1 p. proszku do pieczenia
- 500 g mak, i
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
60g migdalow i 60 g orzechow grubo posiekac 10 sekund obroty 5 (dodac na samym koncu i recznie zagniesc)
200g migdalow zmielic 10sekund obroty 8 dodac pozostale skladniki i 3 minuty obroty 3-4 pomagajac sobie kopystka wyrobic. Wyjac ciasto dodac grubo posiekane orzechy i migdaly i uformowac z ciasta 6 rolek. Na blache wylozona pergaminem poukladac rolki i piec w temperaturze termoobieg 160 stopni przez 20 minut.
Wyjac blache z rolkami i ostrym nozem pokroic na male kawalki o grubosci okolo 1-1,5 cm. Pokrojone male ciasteczka ulozyc na blasze lub na dwoch i piec jeszcze raz do lekkiego zrumienienia okolo 20 minut.
Cantuccini to wloskie ciasteczka zwane tez sucharkami.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciastka są świetne,robię często z tego przepisu, można podrasować kapką amaretto.
Ciasteczka rewelacja! robię je bardzo często,dziekuje