thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 puszka kukurydzy(odsączona z zalewy)
  • 2 puszki tunczyka, w oleju(odsączone)
  • 200 g korniszonów pokrojonych na kawałki
  • 4 łyzki majonezu
  • papryka konserwowa do dekoracji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Oddzielić zółtka od białek.

    2.Do naczynia miksującego włożyć białka jaj,rozdrobnić 3 sek/obr.5.Wyłożyć do salaterki.Ubijając łyżką wyrównać warstwę.

    3.Na białka wyłożyć pół puszki kukurydzy.

    4.Na kukurydzę wyłozyć 1 puszkę tuńczyka,następnie rozsmarować 2 łyzki majonezu.

    5.Do czystego naczynia miksującego włożyć  korniszony,rozdrobnić 3 sek/obr.5.Wyłożyć na majonez,wyrównać warstwę.Nałożyć 2 łyżki majonezu.

    6.Na majonez wyłożyć pół puszki kukurydzy.

    7.Na kukurydzy ułożyć warstwę tuńczyka(jedna puszka).

    8.Do czystego naczynia miksującego włożyć żółtka,rozdrobnić 3 sek/obr.5.Wyłożyć na tuńczyka.Udekorować paskami papryki.

    ----SMACZNEGO-----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wielkanocna sałatka TUŃCZYKOWA

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?