Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
1 puszka tunczyka w zalewie
- 0,5 łyżeczki soli drobnej
- 2 szczypty tymianku
- 1 papryczka chili
- 4 jajka, ugotowane na twardo
- 2 czubate łyżki majonezu
- 1 płaskiej łyżeczki papryki slodkiej
- 3 gałązki pietruszki
- 1 puszki tunczyka, w wodzie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jajka ugotowac na twardo, wystudzic, obrac.
Tunczyka odsaczyc z zalewy.
Wszystkie skladniki umiescic w "Blokada naczynia miksującego" i zmiksowac obr.4- 6, przez 20s.
Pasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Śniadanie
Drugie śniadanie
Kolacja
Przekąska
Łatwe
Naturalne
Szybkie
Niedrogie
Dodatek
Bez glutenu
Pasta/dżem
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pasta świetna, zrobiłam też wersję z tuńczykiem w oleju - zdecydowanie lepiej przegryzają się przyprawy i smaki, pozostanę zatem przy tłustszej wersji.
robię na wiele sposobów, z oliwkami, papryką czerwoną, cebulką... uwielbiam
Bardzo smaczna,polecam
Wygląda smakowicie dlatego dodaje do ulubionych i wkrótce go zrobię. Wrócę i napiszę jak smakowało. Dzięki
Are you sure to delete this comment ?