Składniki
Tatar z łososia
- 25 g oliwy z oliwek
- 5 g pieprzu czarnego mielonego
- 2 g 1/2 łyżki sosu Worcestershire
- 8 g przyprawy Maggi
- 25 g cebuli białej
- 400 g łosoś surowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę i posiekać 5 s. / obr. 6. Zgarnąć kopystką na dno "Blokada naczynia miksującego"
2. Dodać pokrojonego w kawałki łososia, oliwę, sosy i pieprz. Wymieszać 8 s./ obr. 5
3. Opcjolanie można dodać soku z cytryny do smaku i wymieszać 4 s. /"Obroty wsteczne" / obr 5.
4. Udekorować według własnego uznania.
Tatar z łososia
Porady
Tatara można zrobić z innej rybki np. tuńczyka. Wszystko zależy od tego, jakie ryby lubimy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis świetny Mam jedno pytanie w związku z sosem na zdjęciu. Z czego on jest? Oliwa z oliwek, jakieś pesto?