Składniki
- 80 gramów zimnego masla
- 100 gramów mąki
- 100 gramów maki z migdalòw (zmielone migdaly)
- 80 gramów tartego parmezanu
- 1 szczypta grubej soli
- 25 gramów bialego wina wytrawnego
- 70 gramów serka kremowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Skladniki, opròcz serka, wlozyc do naczynia: 2min / "Ciasto" . Podzielic ciasto na kawalki ok. 8-10g kazdy, zrobic kulki (wyjda wielkosci orzecha wloskiego), ukladac na blaszke wylozona papierem ( beda lekko splaszczone od spodu), w odleglosci 3-4cm, jeden od drugiego. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / ok. 20min. Ostudzic kompletnie. "Rozrobic" widelcem serek. Za pomoca strzykawki do dekoracji tortòw , nalozyc nadzienie na jedno ciastko i przykryc drugim, jak kanapka (dwie strony splaszczone do siebie).
Porady
Podawac od razu. Mozna przechowywac w lodòwce max 2-3 dni, zamkniete w plastikowym pojemniku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze