thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20h 0min
Czas całkowity
20h 0min
porcja/porcje/porcji
10 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez meggy_f
opublikowany: 03/25/14
zmieniono dnia: 03/25/14

Składniki

PASTA

  • 50 g keczupu
  • 1 puszek tuńczyk w sosie własnym, duże kawałki, nie rozdrobniony!
  • 200 g cebuli
  • 200 g marchwi
  • 200 g papryki konserwowej
  • Przyprawy, sól, pieprz, kiełki, ulubione zioła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Soft


    Rozdrobnić cebulę i marchewkę, obr. 4-5, ok. 10 sekund. Podlać wodą i dusić z przykrytą miarką 8-10 minut, temp. 100 stopni.


     


     

  2. Odcedzić i ostudzić. Przełożyć marchewkę z powrotem do TM, dodać osączoną paprykę i keczup. Zmiksować 8-10 sekund, obroty 4. Dodać tuńczyka, również osączonego i wymieszać z przyprawami, obroty wsteczne, ok. 10-20 sekund.

Porady

Po inne przepisy zapraszam na bloga //poradnikmagdy.blogspot.com/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta tuńczykowo-paprykowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: