thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
31min
Czas całkowity
31min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 14/06/14
zmieniono dnia: 14/06/14

Składniki

Mus truskawkowy

  • 50 g cukru, lub cukru waniliowego
  • 1000 g truskawek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Mus truskawkowy
  1. Truskawki szypułkujemy, myjemy pod bieżącą, zimną wodą. Wkładamy je do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodajemy cukier 10-15s / obr.5-6.  Ustawiamy temp. 90 st C / 30 min / obr. 2. 

    Myjemy i wyparzamy małe słoiczki. Przelewamy do nich mus. Zakręcamy i odwracamy wieczkiem do góry. Następnie Pasteryzujemy 10-15 minut.

Porady

Mus taki przygotowuję dla mojej pociechy. Niemowlę tmrc_emoticons.)

Mogą go również jeść dorośli jako dodatek do: białego sera ze śmietaną, itd.

Jeżeli mamy bardzo słodkie truskawki to możemy całkowicie zrezygnować z cukru.

Z danej porcji wychodzi pięć słoiczków (wielkość - po koncentracie pomidorowym).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mus truskawkowy

Wydrukuj:

Komentarze