Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 02/03/11
zmieniono dnia: 17/11/13
Składniki
- szczyptę soli
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej /opcjonalnie /
- 2 opakowania cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 4 żółtka
- 300 gczystej wódki
- 300 g śmietanki 30%
- 300 g krówek, /kruche/
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Krówki zmielić czas 7sek poz 7
Dodać pozostałe składniki w/g kolejności,zamknąć pokrywę.
Ustawić czas 8 min, temp 80 stopni obr 4
Przelać do butelek
Jakie to proste ! ! ! Polecam
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
witam,zrobilam i faktycznie dobry i latwy wstawilabym zdjecie,ale nie wiem jak jedyna negatywna uwaga a raczej dwie,ze za gesty jak ostygnie i sie troche rozwarstwial na poczatku,ale polecam bo smak idealny dla tych,ktorzy kochaja krowki i slodkosci.
Bardzo dobry likierek
pozdrawiam
Ewa K-S
Ten likier to niebo w gębie, uwielbiam zresztą wszystko co się likierem zwie
Polecam gorąco rónież likier o nazwie Nutella ( jest w moich przepisach ).
lilly20
Witam !!! Mamy thermomix już nie musimy sie niczego obawiać.Postepujmy zgodnie z przepisem.ODWAGI (.....)
dana08
Witam !!! Mamy thermomix już nie musimy sie niczego obawiać.Postepujmy zgodnie z przepisem.ODWAGI (.....)
dana08
Własnie zrbiłam, jest pyszny. Obawiałam się że jajka mi się zważą i wlewałam powoli wódkę przez otwór. Oczywiscie przy obratach. Może niepotrzebnie, albo? pozdrowienia
Pozdrawiam wszystkich którym likier rozochocił podniebienie, !!!!
Następnym likierem na przepisowni będzie (........)?
dana08
Zrobiłam dzisiaj ten likier.Jest naprawdę pyszny ! Dziękuję za fajny przepis
Pozdrawiam !!!
Cieszę się,że likier przypadł do gustu i smakował.W przypadku kiedy wydaje nam się,że jest gęsty możemy dodać więcej alkoholu ewentualnie śmietanki będzie delikatniejszy. Natomiast sól równoważy smaki.To jest tzw dosmakowanie potrawy.
dana08
PYCHA !!!! Ja zrobiłam bez szczypty soli i na 0,5 l wódki i wyszło superowe, a wszystkiego ponad litr. Pozdrawiam.
Are you sure to delete this comment ?