thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
8min
porcja/porcje/porcji
8 plaster/plastry/plastrów
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • sok z 3 cytryn
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 120 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau
  • 150 g kostek lodu
  • 1 butelka wina musującego, białego, owocowego (np. Crémant de Loire), schłodzonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać sok z cytryn, dodać cukier trzcinowy, Cointreau i kostki lodu, wymieszać 10s/obr.8.
    2. Dodać wino musujące, wymieszać 10s/obr.3. Zimny poncz przelać do szklanej misy i nalewać do szklanek chochelką.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Poncz z doliny Loary

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: