Czas przygotowania
6min
Czas całkowity
6min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 12/05/15
zmieniono dnia: 12/05/15
Składniki
LIKIER RUMOWY
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 3 żółtka
- 1/2 l białego rumu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. ZAŁOŻYĆ MOTYLEK. Do "Blokada naczynia miksującego" wlać mleko dokładnie zmiksować z żółtkami 5 min/obr. 4.
2. Dodać rum i jeszcze raz zmieszać 1min/obr. 4.
3. Przelać do butelek. Przechowywać w lodówce, a przed użyciem zawsze energicznie wstrząsnąć.
LIKIER RUMOWY
Porady
Warianty smakowe: czekoladowy, z miętą, itp.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
A nie podgrzewa się likieru tak jak w tych wszystkich innych jajecznych?
Napewno wyprubuję
Proponuję 50-100g czekolady (zależy od każdego; smak czekolady również - próbowałam z deserową).
A ten brązowy na zdjęciu to czekoladowy? Czy tak samo najpierw wrzucić czekoladę i rozdrobnić no i ile ewewntualnie tej czekolady ?
Dziękuję
Przed puntem pierwszym. Garść listków świeżej mięty (umytej i osuszonej) wrzucić przez otwór na wirujące noże i rozdrobnić (5-10s./obr.7). Zgarnąć kopystkę ze ścianek naczynia miskującego i czynność ewentualnie powtórzyć. Dalej postępować według przepisu.
A poproszę o wariant z miętą.