Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki łyżeczka startej skórki z cytryny
- 1 szklanka bobu
- pół opakowania serka ricotty
- 2 łyżki masła
- 2 garście makaronu penne
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie lub jak kto woli w termomiksie. Odcedzić pozostawiając kilka łyżek wody z makaronu. Do naczynia "Blokada naczynia miksującego" włożyć 2 łyżki masła, dodać poszatkowany czosnek 3s/9 obrot. i smażyć w 90 stopni 2 min/2 obrot. Pod koniec smażenia dodać skórkę z cytryny. Dodać połowę bobu, doprawić solą, pieprzem i zmiksować 5s/ 6obrot. . Makaron wyłożyć na talerze, dpolać około 2 - 3 łyżki oliwy extra vergine i ewentualnie kilka łyżek wody z gotowanego makaronu. Wymieszać wszystko z resztą bobu, posypać kolendrą i ricottą. Jeśli jst potrzeba doprawić solą i pieprzem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
kiedy gotujemy bób?
Ja wybrałam opcję bezglutenową makaronu Primo Gusto. Nie dość, że zdrowe to jeszcze smaczne i kolorowe.
całkiem niezłe
Zrobiłam z gotowanego al dente bobu nie solonego. Bez kolendry.
Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"
Domyślam się, ze bób wcześniej gotujemy?
Annjak, czy w tym przepisie jest surowy bób???? Nie ma żadnej informacji o jego gotowaniu Proszę autorkę o wyjaśnienie
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Przpraszam, ale czy bób miksujemy surowy.
Are you sure to delete this comment ?