- TM 31
Składniki
- 1 jajko
- 600 g mąki pszennej
- 0.1 litry mleka
- 1.5 łyżeczka cukru
- 0.5 litra mleka
- 2 łyżeczki łyżeczka soli
- 1 łyżka masła
- 50 g drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier, wymieszać 1min30s/37°C/obr.1
2. Dodać ciepłe mleko 0.1 l i pozostawić na 10 min do wyrośnięcia zaczynu
3.Dodać ciepłe mleko 0.5l, masło, mąkę, sól, jajko i wyrobić ciasto 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" ,aż nam się ciasto będzie oddzielało ładnie od łopatek, w razie potrzeby dosypać mąki i jeszcze raz wyrobić
4.Ciasto przełożyć do innego naczynia i zostawić do wyrośnięcia na ok.40min
5. Z ciasta formować małe chlebki, kształtować w placki o takiej wielkości, aby się zmieściły na patelni, nie wałkować.
6. Langoše smażyć na sporej ilości oleju – podobnie jak np. frytki do złotego koloru z obu stron.
Ciasto
Porady
Langosz najlepiej smakuje ze śmietanowym sosem czosnkowym ,posypany startym żółtym serem ale można go również podawać solo lub z dżemem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Kocham😍jadlam orginalne na wegrzech i bylo pychota taki fast food😍
A do tego smietana wymieszana z czosnkiem i ser starty na wierzch
Are you sure to delete this comment ?