Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • 500 g mięsa wieprzowego, drobno pokrojone
  • 100 g cebuli
  • 200 g papryki czerwonej
  • 150 g pieczarek, pokrojone w plasterki
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 ogórki, konserwowe, pokrojone w plasterki
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniacznej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 ml śmietany 30%
  • po 1/2 łyżeczki:
  • przyprawy uniwersalnej, pieprzu, słodkiej papryki, cukru
  • 1 kostka rosołowa drobiowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. - Mięso usmażyć na rozgrznym tłuszczu do miękkości (ok. 15 min)

    - w Thermomixie rozdrobnić czosnek czas. 8s, obr. poz. 6

    - dodać paprykę i cebulę i rozdrobnić czas 10 s, obr. poz. 5

    - dodać 2 łyżki oliwy, pieczarki i dusić czas 7min, temp. Varoma, obr. poz. 1,5

    - dodać mięso i 1 litr wody, mąkę ryżową i przyprawy, dusić ok. 10 min, temp. Varoma obr. poz. 1,5

    - dodać ogórek i koncentrat, dusić ok. 5 min, temp. 90 st. C, obr. poz. 1,5

    - kilka sekund przed końcem gotowania dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w śmietanie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Strogonoff Kasi

Wydrukuj:

Komentarze