- TM 31
Składniki
- Proszę podać składniki według następującego wzoru:
- 500 g mięsa wieprzowego, drobno pokrojone
- 100 g cebuli
- 200 g papryki czerwonej
- 150 g pieczarek, pokrojone w plasterki
- 3 duże ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 3 ogórki, konserwowe, pokrojone w plasterki
- 50 g mąki ryżowej
- 1 łyżeczka mąki ziemniacznej
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany 30%
- po 1/2 łyżeczki:
- przyprawy uniwersalnej, pieprzu, słodkiej papryki, cukru
- 1 kostka rosołowa drobiowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Mięso usmażyć na rozgrznym tłuszczu do miękkości (ok. 15 min)
- w Thermomixie rozdrobnić czosnek czas. 8s, obr. poz. 6
- dodać paprykę i cebulę i rozdrobnić czas 10 s, obr. poz. 5
- dodać 2 łyżki oliwy, pieczarki i dusić czas 7min, temp. Varoma, obr. poz. 1,5
- dodać mięso i 1 litr wody, mąkę ryżową i przyprawy, dusić ok. 10 min, temp. Varoma obr. poz. 1,5
- dodać ogórek i koncentrat, dusić ok. 5 min, temp. 90 st. C, obr. poz. 1,5
- kilka sekund przed końcem gotowania dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w śmietanie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Czy mąkę ryżowa można zastąpić czymś innym? Zwykła mąka?
Przepis dobry, sprawdzony. Goście byli zadowoleni, więc chyba to nie tylko moje subiektywne odczucie, że strogonoff warty spróbowania