thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 100 gramów sera zòltego wg gustu
  • 1 porcje pasty brisè
  • 100 gramów wędzonego boczku lub cukinii
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • 3 jajka kurze
  • 100 gramów mleka
  • 100 gramów śmietany
  • 30 gramów tartego parmezanu
  • sól,pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Przyszykowac ser: jesli jest w plasterkach, jak na zdjeciu, to nie trzeba; jesli w kawalkach: 5sek / obr 4. Odlozyc na bok. Do naczynia wlozyc boczek pokrojony w kostke lub cukinie, pokrojone na grube kawalki; rozdrobnic wg upodobania, np. 6-7 sek / obr 7. Dodac olej: 3min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" . Odlozyc na bok. Foremke natluscic lub wylozyc papierem. Wylozyc  ciasto, "dopasowac" do formy. Na ciasto najpierw wylozyc boczek lub cukinie, nastepnie ser ( w jakiej postaci sie chce). Nastepnie wlozyc do naczynia ( bez mycia) jajka, mleko, smietane, parmezan, sòl pieprz: 10sek / obr 5. Wylac "mase" na ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / 30min (okolo).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Quiche lorraine

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?