Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 300 g mąki orkiszowej razowej
  • ok. 0,2 litra niesłodzonego mleka roślinnego
  • 1 łyżeczek soli morskiej
  • 10 g drożdży świeżych

farsz

  • 500 g pieczarek
  • 1 szczypty soli i pieprzu
  • 1 łyżeczek octu balsamicznego
  • olej
  • szczypta tymianku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    farszu
  1. Na początek przyrządzamy farsz. Do naczynnia miksującego wkładamy obrane i umyte pieczarki. Miksujemy 4 s./4 obr.

    Dolewamy olej, dodajemy przyprawy i dusimy 15 min./Varoma/1 obr.

    Przekładamy do innego naczynia i zostawiamy, by wystygło.

  2. Po umyciu naczynia miksującego przygotowujemy ciasto. Wkładamy wszystkie potrzebne składniki  i wrabiamy 2,5 min./Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Wyrobione ciasto przekładamy do miski i zostawiamy do wyrośnięcia.

  3. Do naczynia miskującego wlewamy wodę (ok. 1/2 litra) i ustawiamy na nim przystawkę Varoma.

    Dłonie zwilżamy olejem i odrywamy porcję ciasta, spłaszczamy, nakładamy farsz i formujemy bułeczkę. Układamy na Varomie lekko przesmarowanej olejem. W sumie wychodzi 6 pyz.

    Gotujemy ok. 15 min./Waroma/ 1 obr.

    Podajemy polane cebulką zrumienioną na oliwie.

Porady

Parujemy pyzy na głębszej tacy. Trzeba gotować dwukrotnie po 3 kluski.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pyzy wielkopolskie z nadzieniem pieczarkowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy