Składniki
ciasto
- 300 g mąki orkiszowej razowej
- ok. 0,2 litra niesłodzonego mleka roślinnego
- 1 łyżeczek soli morskiej
- 10 g drożdży świeżych
farsz
- 500 g pieczarek
- 1 szczypty soli i pieprzu
- 1 łyżeczek octu balsamicznego
- olej
- szczypta tymianku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Na początek przyrządzamy farsz. Do naczynnia miksującego wkładamy obrane i umyte pieczarki. Miksujemy 4 s./4 obr.
Dolewamy olej, dodajemy przyprawy i dusimy 15 min./Varoma/1 obr.
Przekładamy do innego naczynia i zostawiamy, by wystygło.
Po umyciu naczynia miksującego przygotowujemy ciasto. Wkładamy wszystkie potrzebne składniki i wrabiamy 2,5 min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
Wyrobione ciasto przekładamy do miski i zostawiamy do wyrośnięcia.
Do naczynia miskującego wlewamy wodę (ok. 1/2 litra) i ustawiamy na nim przystawkę Varoma.
Dłonie zwilżamy olejem i odrywamy porcję ciasta, spłaszczamy, nakładamy farsz i formujemy bułeczkę. Układamy na Varomie lekko przesmarowanej olejem. W sumie wychodzi 6 pyz.
Gotujemy ok. 15 min./Waroma/ 1 obr.
Podajemy polane cebulką zrumienioną na oliwie.
farszu
Porady
Parujemy pyzy na głębszej tacy. Trzeba gotować dwukrotnie po 3 kluski.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze