- TM 31
Składniki
- 6 porcji papryka żóltej i czerwonej
- 500 g mięsa mielonego, u mnie z indyka
- 100 g marchewki obranej i pokrojonej na kawałki
- 300 g cukinii pokrojonej
- 300 g pomidora
- 100 g cebulii
- 2 ząbka czosnki
- 30 g oliwy z oliwek lub oleju
- 2 łyżki bazylia i oregano suszone
- sól i pieprz, do smaku
- 1 bułka, czerstwa, namoczona w mleku
- 1 torebek ryżu
- 1 jajko
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Ryż gotujemy w garnku w osolonej wodzie.
2.Do thermomixa wkładamy przekrojoną na połówki cebulę i czosnek. Miksujemy 5 s./ obr.5. Dodajemy oliwę i dusimy 2 min./ Varoma/obr.1. W tym czasie oczyszczamy z gniazd nasiennych papryki i przekrajamy je na połówki.
3. Następnie do cebuli dodajemy marchewkę i cukinię i miksujemy 6s./ obr.4. Przekładamy do innego naczynia.
4. Do thermomiksa wkładamy pomidory i zioła. Miksujemy 20 s.? obr 1-10 ( stopniowo je zwiększając).
5. Dodajemy wcześniej zrobiony farsz, dodajemy bułkę, jajko, mięso. Mieszamy 10 s/"Obroty wsteczne" /poz.1. następnie dodajemy ugotowany ryż ( może być ciepły) i mieszamy 15 s/"Obroty wsteczne" / poz.1. Tak przygotowanym farszem wypełniamy nasze papryki.
6. Układamy je na Varomie, do thermomixa wlewamy 1 l wody ( możemy podgrzać w czajniku, to szybciej nam się zacznie gotować) i gotujemy na parze 50 min? Varoma? obr.1.
7. Rozkoszujemy się pysznościami.
Papryczki nadziewane
Porady
Papryki podajemy z ziemniaczkami i sosikiem pomidorowym ( takim jak do gołąbków).
SMACZNEGO!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze