Składniki
- 200 g kaszy jaglanej
- 2 gruszki, zielone twarde
- 50 g orzechy, całe, mieszane, włoskich lub nerkowca
- 15 g cukru brązowego
- 20 g ser gorgonzola
- 1/2 soku z cytryny
- 3 łyżki wody mineralnej niegazowanej
- 500 g wody do gotowania kaszy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier,wlać 3 łyzki wody,wrzucić orzechy i karmelizować czas 5min temp.varoma.Gruszki pokroić na ósemki usuwając gniazda nasienne,a następniew niezbyt drobną kostkę/nie obierać ze skórki/skropić sokiem z cytryny dodć do naczynia z orzechami i jeszcze razem w temp.varoma czas 3min.Przełożyć do miseczki.Wypłukana kaszę wsypać do "Blokada naczynia miksującego" wlać wodę i gotować czas15 min temp. 100 stopni. Gorgonzole pokroić.Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodć gruszki z orzechami , połaczyć z gorgonzolą i lekko wymieszać.Jeśli nie jesteśmy zwolennikami sera gorgonzola możemy go nie dodawć .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiłam bez sera gorgonzola, ale za to do gruszek dodalam cynamon
Danie wyszło szybko, niezłe na kolację czy śniadanie, bezglutenowe
Are you sure to delete this comment ?