thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 2 gruszki, zielone twarde
  • 50 g orzechy, całe, mieszane, włoskich lub nerkowca
  • 15 g cukru brązowego
  • 20 g ser gorgonzola
  • 1/2 soku z cytryny
  • 3 łyżki wody mineralnej niegazowanej
  • 500 g wody do gotowania kaszy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier,wlać 3 łyzki wody,wrzucić orzechy i karmelizować  czas 5min  temp.varoma.Gruszki pokroić na ósemki usuwając gniazda nasienne,a następniew  niezbyt drobną kostkę/nie obierać ze skórki/skropić sokiem z cytryny dodć do naczynia z orzechami i jeszcze razem  w temp.varoma  czas 3min.Przełożyć do miseczki.Wypłukana kaszę wsypać do  Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać wodę i gotować  czas15 min temp. 100  stopni. Gorgonzole pokroić.Do  ugotowanej  i lekko przestudzonej kaszy dodć gruszki z orzechami , połaczyć z gorgonzolą i lekko wymieszać.Jeśli nie jesteśmy zwolennikami sera gorgonzola możemy go nie dodawć .


     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kasza jaglana z karmelizowaną gruszką, orzechami i gorgonzolą

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: