Składniki
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 300 g piersi z kurczaka
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 70 g sera feta
- 1 nieduża marchewka
- gałązka tymianku i pietruszki
- pomidor
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pierś z kurczaka pokroić na małą kostkę i przyprawić jedną łyżką przyprawy do kurczaka, ułozyć na Varomie, do naczynia wlać 1 litr wody, załozyć nakładke Varoma z kurczakiem, dodać pokrojoną w małą kostke marchew, cebulę pokrojoną w piórka, gałązke tymianku i pietruszkę. Gotować czas 25 min/ Varoma/ obr.2. W tym czasie podsmazyć pokrojone pieczarki na łyżce oleju.
Farsz przełożyć do miski, z tymianku usunąć łodyżkę, dodać pieczarki i przyprawić pieprzem i odrobiną soli (nie za dużo ponieważ feta jest dość slona), można dodać szczyptę chili. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, ułozyć na środku farsz (tak aby brzegi ze wszystkich stron pozostały bez nadzienia), ułożyć pokrojoną w kostke fetę i plastry pomidorków, można dodac listki bazylii - ja akurat nie miałam. Zlożyć placek na pół, i zamknąć brzegi zawijając je do środka.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut do zarumienienia. Można na 5 minut przed koncem ustawic termoobieg aby ładnie się zarumieniło. Podawać z ulubiona sałatką, sosem. Jezeli ktoś nie lubi fety może użyć tartego żółtego sera.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Łał ale czad. Smaczny i pyszny obiadek
Bardzo dobre i szybie danie.
rewelacja cała rodzinka zajadała się, aż uszy się trzęsły
Zrobiłam, bardzo smakował, coś innego i pysznego. Polecam
Dziekuję życzę miłego kucharzenia i smacznego
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
wygląda super jutro spróbuje
Bardzo sie cieszę Grażynko, że mogę pomóc smacznego
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi dzięki za przepisy z ciastem francuskim Kupiłam w Lidlu i zastanawiałam się do czego wykorzystać po zjedzeniu pasztetu Eli zrobię Twoją potrawę Dziewczyny dzięki Wam nie martwię się co mam przygotować na obiad Pozdrawiam
No to w takim razie koniecznie dwie sztuki bużka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
U nas, mòj maz wrabie cala.... To pestka dla niego..... Musze robic 2 Nie mam wyjscia
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?