thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto podstawowe

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 całe jajko
  • 100 g mąki
  • 150 g sera białego

Szpinak

  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku lub
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  


    Szpinak mroony rozmrozii odparowana patelni - lekko przestudzi


    albo


    wiey parowana varomie 8 min obr1 temp. varoma - odcisnąć wodze szpinaku na varomie (ugnieść łyk)


    włoydo TM i zmiksowa10 sek obr 4 - zebrakopystkna dno naczynia


     


    dodapozostałe składniki podstawowe - miksowa20 sek obr 4


     


    Wyjąć ciasto na miseczki łykzamoczonwe wrztku kłaść do garnka z osolonwodz dodatkiem oleju.


     


    Gotowa2-3 minuty od momentu wypłynicia 


     

Porady

wersja żółta zamiast szpinaku łyżeczka kurkumy
wersja czerwona 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
wersja z brokułem sparzyć wrzątkiem 5-7 różyczek brokuła rozdrobnić 5 sek obr 4, rozdrabnianie można powtórzyć

+ ciasto podstawowe w w/w wersjach

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szpinakowe kluseczki kładzione

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?