Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą
- 250 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1 puszki kukurydzy, odsączonej
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć kapustę i marchewkę. Ustawić czas 5 sek., obroty 5.
2. Dołożyć kukurydzę, majonez, sól i pieprz. Ustawić "Obroty wsteczne" 60 sek., obroty 2-3.
3. Przełożyć do miski.
Opcjonalnie można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego
PRZYGOTOWANIE
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Truskawka454: dziękuję
Bardzo dobra surówka.