thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

  • 250 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 1 puszki kukurydzy, odsączonej
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz, do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PRZYGOTOWANIE
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć kapustę i marchewkę. Ustawić czas 5 sek., obroty 5.
    2. Dołożyć kukurydzę, majonez, sól i pieprz. Ustawić Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 60 sek., obroty 2-3.
    3. Przełożyć do miski.

    Opcjonalnie można dodać posiekaną natkę pietruszki.

    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą

Wydrukuj:

Komentarze