Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • mały pęczek koperku /bez łodyżek
  • 50 g cebuli
  • 1 obrane jabłko
  • 100 g ogórka, świeżego lub konserwowego
  • 200 g kapusty, białej (najlepsza jest kapusta cukrowa na surówki)
  • przyprawy/ 1 łyżeczkę octu winnego,2 łyżeczki cukru,pieprz sól do smaku
  • 200 g smietany gęstej 12% lub 18 % ewentualnie gęsty jogurt

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do suchego naczynia wkładamy koperek rozdrabniamy czs 1 sek poz 7 (uzyskamy  aromat  koperku)

    Dodajemy pozostałe składniki rozdrabniamy czas 4 sek poz 4

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Surówka z białej kapusty z kwaśną śmietaną lub jogurtem

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 24, 2015 at 19:26
    5.0

    Pyszności!

  • września 7, 2015 at 12:21
    5.0

    BARDZO SMACZNA!!! Świetny przepis, przygotowanie surówki zajmuje bardzo mało czasu, a efekt zdumiewający. Suróweczka wygląda apetycznie i pachnie zniewalająco. 

  • października 24, 2012 at 21:25
    5.0

    Świetny przepis. Pani Danuto, jak rozpoznac tę kapustę  cukrową na surówki? Czy tylko zaufać wiedzy sprzedawcy? Ńawet nie wiedziałam, że taka kapusta jest. Dla mnie zawsze kapusta była po prostu "biała", ale fakt, nie zawsze jednakowo dobra w postaci surowej.Dziękuję za tę lekcję, znów jestem mądrzejsza. Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • października 24, 2012 at 16:07

    Faktycznie prosta a bardzo pyszna surówka tmrc_emoticons.D

  • października 10, 2011 at 23:30
    5.0

    Cudowny zapach posiekanego koperku. Dla samego tego trzeba spróbować. Wogóle niesamowicie szybka, smaczna i uniwerslna surówka. Pozdrawiam Pani Danuto! Więcej przepisów proszę! tmrc_emoticons.;)

Are you sure to delete this comment ?