Czas przygotowania
11min
Czas całkowity
11min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 500 gświeżego sera białego (twarogu) tłustego lub półtłustego
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 30 g masła
- 1 łyżka gęstej śmietany 12 lub 18 %
- 1 łyżeczka soli
- 1 pełna łyżeczka sody oczyszczonej
- opcjonalnie - 1 kopiasta łyżeczka kminku lub 2 łyżkiposiekanej w kosteczkę szynki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki (oprócz kminku lub szynki) i rozdrobnić obr 5. / 4 sek.,
2. Nastawić gotowanie 10 min. / temp. 80 stop. / obr. 3,
3. Można dodać kminek lub szynkę i nastawić 1 min / temp. 80 stop. / obr. 3,
4. Ciepły serek przelać do miseczki do ostygnięcia.
5. Smacznego.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczny,robię już kolejny raz.Doprawiam do smaku.
jest świetny ..ja dodałam startą rzodkiewke i szczypiorek dal rodzinki super , mój warianta to z kminkiem ..pycha...tylko moja konzystencja była chyba zbyt lejaca
pyszotau mnie połowa z szynką ,połowa z suszonymi pomidorami w oleju z dynią
Zrobiłam serek dla córci na kanapki
Zaskoczyła mnie ilość, która powstała z podanych proporcji - była ogrooomna . Serek wyszedł smakowo bardzo dobry, ale - jak to określił mój szwagier - "mało chętnie topliwy", czyli nie za dobrze się rozsmarowywał na chlebie. Zrobiłam też z niego zupę serową i niestety się w tej zupie zwarzył (ale smakowi zupy to nie zaszkodziło ).
zrobiłam i ja wyszedł trochę lejący, ale pewnie dlatego że robiłam z połowy składników a jajko i żółtko dałam całą porcje jak w przepisie , przesadziłam trochę z papryką też dałam całą, upiekłam wcześniej z piekarniku. Najważniejsze że syn zadowolony i mu smakuje
super!
dziękuję za przepis, który jest bajecznie prosty!
Pomysł na serek topiony trafiony. Pamiętam ten smak z dzieciństwa, kiedy to moja Babcia robiła mi ser topiony. Wyjadałam go łyżeczką jeszcze ciepły. To jest ten sam serek. Super.
Super polecam, bardzo dobry - nawet mężowi bardzo smakowało, Ja zrobiłam połowę z kminkiem a drugą połowę z szyneczką. Pychotka ))
Bardzo dobry, choć trochę tłusty serek.
serek rewelacyjny - zdrowo i smacznie , poleciłam dalej
Ania ze Szczecina