thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 2 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 60 g bułki tartej
  • 1 opakowanie przyprawy do wieprzowiny
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • 2 łyżki oleju
  • świeże zioła - tymianek,bazylia,pietruszka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Z oleju i przypraw (oprócz świeżych ziół) zrobić marynatę, mięso pokroić na kawałki, wymieszać z marynatą i wstawić na noc do lodówki.

    Do naczynia włozyć mięso podzielone na dwie porcję i zmiksować czas 15 sek, obr.7, tak samo z drugą porcją. Mięso odłożyć do miski. Do naczynia włożyć pieczarki i czosnek i zmiksować czas 10 sek, obr.3.

    Dorzucić mięso, jajka, bułkę tartą i posiekane świeże zioła - 5 gałązek pietruszki, 2 gałązki bazyli i gałązkę tymianku. Wszystko wymieszać za pomocą kopystki czas 20 sek, obr.3-4.

    Mięso włozyć do foremki keksowej i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.

    Podawać z chlebem lub na zimno jako przekąskę.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pieczeń na kanapki :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: