Składniki
- 1 kg szynki wieprzowej
- 2 pieczarki
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 60 g bułki tartej
- 1 opakowanie przyprawy do wieprzowiny
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- 2 łyżki oleju
- świeże zioła - tymianek,bazylia,pietruszka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Z oleju i przypraw (oprócz świeżych ziół) zrobić marynatę, mięso pokroić na kawałki, wymieszać z marynatą i wstawić na noc do lodówki.
Do naczynia włozyć mięso podzielone na dwie porcję i zmiksować czas 15 sek, obr.7, tak samo z drugą porcją. Mięso odłożyć do miski. Do naczynia włożyć pieczarki i czosnek i zmiksować czas 10 sek, obr.3.
Dorzucić mięso, jajka, bułkę tartą i posiekane świeże zioła - 5 gałązek pietruszki, 2 gałązki bazyli i gałązkę tymianku. Wszystko wymieszać za pomocą kopystki czas 20 sek, obr.3-4.
Mięso włozyć do foremki keksowej i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Podawać z chlebem lub na zimno jako przekąskę.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zamarynowałam mięso, włożyłam do thermomiksa i miałam problem ze zmiksowaniem na gładka masę. Mieso było zbyt miekkie. Po dodaniu jajek i bułki masa była gęsta i zbita. W tym przepisie koniecznie trzeba zmiksować pół zamrożone mięso i dobrze dodac trochę jakiegos tłuszczu, bo według pieczeń jest zbyt zbita po upieczeniu. Może więcej pieczarek podduszonych na maśle by pomogło..? Następnym raziem trochę ja ulepszę Być może na Varomie będzie ok.
Dodaję do wypróbowania
Robilam, pyszna! Do powtórzenia
trzeba spróbować
Wlasni szukalam czegos na kanapki. Zaskoczylo mnie takie przygotowanie szynki na viaronie. Jutro wyprobuje.
Super Grażynko, cieszę się i dziekuję za fajny pomysł zrobienia własnej wędlinki, buźka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Magi dziękuję za przepis,który wykorzystałam a mięsko zawinęłam w folię i na varomie parowalam 30 minut wyszła mi pyszna kiełbaska
Tak masz rację Aniu, ja coraz częściej sama robię różne potrawy bo te ze sklepu nie za bardzo mi smakują
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Fajny przepis, muszę zrobić. Miła odmiana od szynek kupowanych w sklepie
Are you sure to delete this comment ?