thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 200 gramów bobu ugotowanego
  • 200 gramów serka ricotta
  • 30 gramów mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko kurze
  • sòl do smaku oraz inne przyprawy wg gustu
  • olej do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ricotte i bòb: 4sek / obr 4. Dodac pozostale skladniki, opròcz oleju: 20sek / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 5. Przelozyc do miseczki, zostawic " do odpoczynku" na 30min. Smazyc na oleju, porcjowac lyzeczka. Osuszyc recznikami papierowymi.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mini racuszki z bobu

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 11, 2013 at 12:09

    Dziewczyny, polecam, sa naprawde ok, no i przy okazji cos innego Big Smile  Haniu, bòb mlody, ugotowany, spokojnie mozesz zmielic ze skòrka. Stary, musisz zobaczyc, jaka bedzie skòrka po ugotowaniu, ale mysle, ze nie powinno byc problemòw Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 10, 2013 at 11:41

    Bardzo oryginalne... ciekawe jak smakuje ;o)

    ;o)

  • kwietnia 10, 2013 at 07:47

    przepis do wypróbowania latem tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 10, 2013 at 05:46

    Big SmileMarzenka miksujemy ze skórą? tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • kwietnia 10, 2013 at 05:44

    tmrc_emoticons.DVercia jesteś jak zwykle niesamowita,przepis ciekawy i jak inni dodaję do wypróbowania latem tmrc_emoticons.;) Love

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • kwietnia 9, 2013 at 23:14

    Wypròbujesz wiec w lipcu, Elu Big Smile Big Smile Big Smile  Przepis nie ucieknie, moze sobie spokojnie poczekac na realizacje Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 9, 2013 at 23:04

    Verciu, ciekawy przepis  tmrc_emoticons.)  zapisuję do wypróbowania, ale dopiero jak u nas pojawi się bób.  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  W tym roku po takiej długiej zimie będzie chyba dopiero w lipcu  tmrc_emoticons.~   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • kwietnia 9, 2013 at 22:25

    U nas juz mozna kupic, sianie - sadzenie jest zabronione ( wlepiaja kary dosc slone), poniewaz duzo osòb z Sardynii jest bardzo uczulonych na bòb.  Dochodzi do przypadkòw smiertelnych. Wiec kupuje , bo i my bardzo lubimy Big Smile Big Smile Big Smile  Tutaj jest zwyczaj jedzenia "ton" bobu na 1-wszego maja, na surowo . Ja jednak zostaje przy swoim - najlepszy jest ugotowany Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 9, 2013 at 22:13
    5.0

    Verciu uwielbiam bób tmrc_emoticons.D musze tylko poczekać aż się u nas pojawi i zrobię pyszne racuszki tmrc_emoticons.D buźka Love

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • kwietnia 9, 2013 at 21:38

    Dziewczyny,  racuszki sa swietne, polecam Big Smile Big Smile  Nie wiedzialam, co zrobic z bobem i resztka ricotty, wiec "urodzilam" racuszki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) Wypròbujcie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?