
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
Składniki
- 200 gramów bobu ugotowanego
- 200 gramów serka ricotta
- 30 gramów mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko kurze
- sòl do smaku oraz inne przyprawy wg gustu
- olej do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ricotte i bòb: 4sek / obr 4. Dodac pozostale skladniki, opròcz oleju: 20sek /
"Obroty wsteczne" / obr 5. Przelozyc do miseczki, zostawic " do odpoczynku" na 30min. Smazyc na oleju, porcjowac lyzeczka. Osuszyc recznikami papierowymi.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dziewczyny, polecam, sa naprawde ok, no i przy okazji cos innego
Haniu, bòb mlody, ugotowany, spokojnie mozesz zmielic ze skòrka. Stary, musisz zobaczyc, jaka bedzie skòrka po ugotowaniu, ale mysle, ze nie powinno byc problemòw

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Bardzo oryginalne... ciekawe jak smakuje ;o)
;o)
przepis do wypróbowania latem
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wypròbujesz wiec w lipcu, Elu
Przepis nie ucieknie, moze sobie spokojnie poczekac na realizacje

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Verciu, ciekawy przepis
zapisuję do wypróbowania, ale dopiero jak u nas pojawi się bób.
W tym roku po takiej długiej zimie będzie chyba dopiero w lipcu
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
U nas juz mozna kupic, sianie - sadzenie jest zabronione ( wlepiaja kary dosc slone), poniewaz duzo osòb z Sardynii jest bardzo uczulonych na bòb. Dochodzi do przypadkòw smiertelnych. Wiec kupuje , bo i my bardzo lubimy
Tutaj jest zwyczaj jedzenia "ton" bobu na 1-wszego maja, na surowo . Ja jednak zostaje przy swoim - najlepszy jest ugotowany

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Verciu uwielbiam bób
musze tylko poczekać aż się u nas pojawi i zrobię pyszne racuszki
buźka 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dziewczyny, racuszki sa swietne, polecam
Nie wiedzialam, co zrobic z bobem i resztka ricotty, wiec "urodzilam" racuszki
Wypròbujcie

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
