Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 2 jajka
  • 10 dag masła
  • 10 dag mąki pszennej
  • sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Białka ubić z solą przy pomocy motylka - czas 3-4 min, obr. poz. 4 i przełożyć do innego naczynia

    Zdjąć motylek; masło utrzeć z żółtkami - czas 2 min, obr. poz. 4

    Do utartej masy dodać mąkę i ucierać - czas 2 min, obr. poz. 2

    Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać - czas. 1 min, poz. 1,5

    Łyżeczką moczaną w zimnej wodzie nabierać małe kluseczki i wrzucać na wrzącą, osoloną wodę

    Gotować chwilę na małym ogniu pod przykryciem - aby "podrosły", następnie zdjąć przykrywkę i gotować jeszcze 2-3 minuty

    Wyjmować łyżką cedzakową; podawać do sosów mięsnych lub zup

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kluseczki francuskie

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy