Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez izafron
opublikowany: 04/19/16
zmieniono dnia: 04/19/16

Składniki

smalec

  • sól, pieprz
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 600 g słoniny bez skóry
  • 1 jabłko
  • 150 g chudszego mięsa wieprzowego
  • 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • suszony majeranek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    domowy smalec
  1.  1. Słoninę pokrój w kostkę i przełóż do garnka -  gotuj na niewielkim gazie. 2. Cebulę i jabłko (bez skórki) włóż do naczynia miksującego - rozdrobnij. 3. Kiedy zaczną pojawiać się złotawe skwarki przełóż do roztopionej słoniny mięso i boczek. 4. Do zarumienionego mięsa dodaj cebulę, jabłko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż do uzyskania złotego koloru przez cebulę. 5. Dopraw smalec majerankiem, pieprzem i solą.   6. Zdejmij garnek z ognia i pozwól smalcowi lekko ostygnąć. 7. Przelej płyn do słoików. 8. Podawaj z chlebem i ogórkiem małosolnym lub kwaszonym.

Porady

brak

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

DOMOWY SMALEC

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?