thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 20/10/18
zmieniono dnia: 20/10/18

Składniki

masa

  • 160 g jogurtu naturalnego
  • Biszkopty
  • truskawki, świeże
  • 4 łyżeczki cukru migdałowego
  • 160 g sera ricotta

polewa czekoladowa opcjonalnie

  • 1 łyżki oleju kokosowego lub masła
  • 2 łyżki kakao naturalne, niesłodzone
  • cukier wg preferencji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Biszkopty łamiemy i układamy na dnie szklanek. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy jogurt,serek oraz cukier miszamy 30 sek. obr 5. Masę wylewamy na biszkopty następnie kroimy truskawki na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu masy.
    Polewa czekoladowa: olej rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niego kakao i mieszamy az do uzyskania jednolitej masy. Można posłodzić wg uznania. Wstawiamy na godzinkę do lodówki i gotowe tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

deser z ricotta i truskawkami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy