Czas przygotowania
1h 15min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 15/01/21
zmieniono dnia: 15/01/21
Składniki
Racuchy drożdżowe II
potrzebne:
- 250 mleka, mililitrów
- 1 jajko
- 1,5 łyżki cukru
- 25 g drożdży świeżych
- 250 g mąki pszennej
- sól, szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać jajko, cukier, pokruszone drożdże, mąkę i sól, wyrobić 2 minuty/funkcja wyrabianie (ikona kłosa). Odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym oleju (niezbyt mocno, aby zdążyły się upiec w środku). Podawać z tym na co mamy ochotę.
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://www.mojewypieki.com/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?