![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/5s0yh0dv-a9e0e-875923-f60be-ps9jtyxh/04831d63-50be-4e13-b434-841ae64261f6/main/paczki-na-serku-homogenizowanym.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/5s0yh0dv-a9e0e-875923-f60be-ps9jtyxh/9aace8ca-7e42-4563-ae7f-04e76fdff24c/main/paczki-na-serku-homogenizowanym.jpg)
Składniki
Pączki na serku homogenizowanym
- 230 gramów serka homogenizowanego, waniliowego
- 3 jajka
- 250 gramów mąki pszennej
- 60 gramów cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli, drobnej
- 0,3 litra oleju do głębokiego smażenia
Posypka
- 50 gramów cukru pudru, wymieszać z cynamonem
- 1 łyżeczki cynamon, mielony, wymieszać z cukrem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Serek wymieszać z jajkami -
"Obroty wsteczne" 8 sek, prędkość 4
Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól -"Obroty wsteczne" 30 sek, prędkość 6
W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175°C.
Niewielką łyżką (często maczając ją w odłożonym oleju - by ciasto nie kleiło się do łyżki) nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć do złotego koloru - ok 2,5 min. na stronę.
Usmażone pączki odkładać na bibułkę do odsączenia.
Jeszcze ciepłe obtoczyć w drobnym cynamonowym cukrze.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?