thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 6 brzoskwin zòtlych, swiezych, dojrzalych, ale twardych
  • 80 gramów ciastek amaretti- makaroniki
  • 2 zòltka
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 10 gramów kakao bez cukru
  • 60 gramów cukru
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego lub 70g tartej czekolady gorzkiej
  • 1 - 2 łyżeczki rhumu lub brandy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Najpierw zmielic amaretti: 5sek / obr 5, odlozyc. Zmielic czekolade, jesli robimy z czekolada, a nie z cynamonem ( ja zrobilam pòl na pòl): 8sek / obr 8, odlozyc.  Brzoskwinie umyc pod strumieniem zimnej wody, osuszyc, przekroic na pòl, wyjac pestke. Nozykiem albo specjalna lyzeczka, delikatnie oczyscic z ewentualnych pozostalosci pestki. Wydrazyc, nie za mocno, miazsz przelozyc do TM, zmielic: 2sek / obr 5, odlozyc.. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc zòltka i cukier: 15sek / obr 5. dodac amaretti, kakao, rhum (mozna i bez, dla dzieci), maslo i miazsz: 10sek / obr 3. Podzielic na 2 czesci - w 2 miseczki. Do jednej dodac czekolade i wymieszac, a do drugiej cynamon. Blaszke wysmarowac maslem , ulozyc blisko siebie polòwki brzoskwin, napelniac farszem. Na wierzch kazdej polozyc po kawaleczku masla. Piec w nagrzanym piekarniku: 30 - 40 min / 180° ( zalezy od piekarnika - brzoskwinie musza byc miekkie, ale nie moga sie rozwalac). Mozna podawac cieplawe lub zimne.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Nadziewane brzoskwinie

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 19, 2012 at 19:11

    Ciesze sieBig Smile Big Smile . Cieplawe sa najlepszetmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  A z lodami tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 19, 2012 at 18:33
    5.0

    Obie, tzn. ja razem z córeczką Kasią, robiłyśmy dziś ten pyszny deser, którym zajadała się cała rodzina. Zjedliśmy ciepławe (bo nikt by nie wytrzymał do całkowitego wystygnięcia tmrc_emoticons.) ) z gałką lodów waniliowych  tmrc_emoticons.)  Pychota  Love Dzięki Veroniko za super przepis.  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 17, 2012 at 01:09

    Wypròbuj i Ty, Elu.... nie pozalujesz...tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.;)  Najdluzsze jest pieczenie w tym wszystkimtmrc_emoticons.;)  A z lampka bialego wina z babelkami....tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 17, 2012 at 00:40
    5.0

    Super szybki i pyszny deser tmrc_emoticons.) Jutro podpowiem córce, żeby go wypróbowała... lubi robić desery w TM

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?